Radio Vala 98.3 FM

045/049/235300

Adresa

Rr.Avni Rrustemi Shirokë Suharekë

 

Në Peqan të Suharekës gjendet një stellë e vjetër që nga shek. ll-të!

Kulturë  |  E Martë - 9 Korrik, 2019  |  1667 Lexime
Në afërsi të Therandës (Peqan) si gjetje rasti është zbuluar një stellë, e cila ka një vlerë të jashtëzakonshme për faktin se pasqyron një civilizim të lartë të periudhës Romake në rajonin tonë. “Sipas disa vlersimeve të ekspertëve që i kam kontaktuar, bazuar në shikimin preliminar kjo stellë duhet ti takoj shek.II apo III dhe bazuar në tekstin në gjuhën latine, duket se është dedikuar një vajze 15 vjeçare, por bazuar në etimologjinë e emrit të saj i takon korpusit të emrave ilir”. “Ky artefakt me vlera të jashtzakonshme tani u vendos në Muzeun e Therandës”. “Ne do të vazhdojmë që të kemi përkujdesje instituticionale”, ka shkruar në profilin e tij në facebook, kryetari Muharremaj
Në Peqan të Suharekës gjendet një stellë e vjetër që nga shek. ll-të!

Reklamë

Komentet

Kulturë

 

Marketingu

 

Politikë

Ekonomi

Kulturë

Sport

Opinione

Sociale

Showbiz

Argëtim