Radio Vala 98.3 FM

045/049/235300

Adresa

Rr.Avni Rrustemi Shirokë Suharekë

Apel për qytetarët e Kosovës për vigjilencë ndaj zjarrvënieve!

Sociale  |  E Shtune - 15 Qershor, 2019  |  135 Lexime

Agjencia e Menaxhimit të Emergjencave e Ministrisë së Punëve të Brendshme, kërkon nga të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës të jenë aktiv në parandalimin e çfarëdo lloji të zjarreve dhe zjarrvënësve.

Tashmë kemi hyrë në sezonin e verës që supozohet se do të karakterizohet me temperatura të larta të ajrit, të cilat ndikojnë në rritjen e rrezikut për shfaqjen dhe zgjerimin e vrullshëm të zjarreve në sipërfaqe të hapura, malore dhe fushore.
Me qëllim të evitimit të rrezikut nga zjarri, mbrojtjes të jetës së qytetarëve, të pronës, shtazëve dhe ambientit, apelojmë që të gjithë jemi të kujdesshëm dhe vigjilent për shmangjen e të gjithë shkaktarëve të mundshëm të zjarrit, vërejtjen dhe lajmërimin me kohë, si dhe të ndihmojmë në shuarjen e zjarreve.
Për çfarëdo rasti luten qytetarët që të thërrasin në Qendrën Operative Emergjente, nëpërmjet numrit unik ( integruar) emergjent – 112. (këtë numër emergjent – 112 mund ta thirrni dhe merrni, pa prefiks, nga cili do qoftë vend apo pozitë në Republikën e Kosovës). 
Gjithashtu mund të thirrni edhe në këta numra:

•Njësinë profesionale të Zjarrfikësve dhe Shpëtimit në numrin e telefonit 193;

•Policinë e Kosovës, në numër të telefonit 192;

•Ndihmën e shpejtë, në numër të telefonit 194.

Të gjitha thirrjet janë pa pagesë
Zjarrvëniet e qëllimta, si dhe ato të shkaktuara nga pakujdesia, janë vepër penale dhe sanksionohen me ligj.
Ju falënderojmë për mirëkuptim dhe bashkëpunim.

Apel për qytetarët e Kosovës për vigjilencë ndaj zjarrvënieve!

Reklamë

Komentet

Sociale

Marketingu

Politikë

Ekonomi

Kulturë

Sport

Opinione

Sociale

Showbiz

Argëtim